Veel gestelde vragen | KlauterKabouter.nl

Leeg

Totaal: € 0,00 

U bent hier

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over hout

De balken van mijn schommel vertonen barsten/scheuren/spleten, is dit normaal?

Barsten, scheuren en/of spleten kunnen zich voordoen in de houten balken, zowel onmiddellijk bij het leveren als achteraf. Dit is een natuurlijk fenomeen, te wijten aan de werking van het hout, en doet zich voor bij droog en warm weer. Het hout leeft dus, het krimpt in de zomer en zet uit in de winter. Bij droogte krimpt het rondhout rond de kern. Door de interne spanningen komen er oppervlaktescheuren, die bij regenweer terug verminderen. Een lengtescheur is volkomen normaal.

Zijn deze barsten/scheuren/spleten dan wel veilig?

Deze barsten, scheuren en/of spleten doen geen afbraak aan de stevigheid van de structuur, er is dus geen enkele reden tot ongerustheid.

Op het hout komen witte/zwarte/groene vlekken voor, is dit normaal?

Deze gekleurde vlekken zijn het gevolg van de impregnatie van het hout. Alle hout van de speeltoestellen wordt onder druk geïmpregneerd. Deze impregnatie zorgt voor een verlenging van de natuurlijke levensduur van het hout, en het voorkomt ook een aantasting door onder andere schimmels, zwammen of insecten. De gekleurde vlekken is hars dat door de impregnatiezouten is gekleurd, dit heeft geen invloed op de duurzaamheid van het hout. Deze vlekken zullen na verloop van tijd verdwijnen door de zon.